pondělí 16. února 2015

Seznamte se: Ú.P.V.O.

V rámci další série na přání od nakladatelství Comics Centrum jsem se rozhodl, že si Ú.P.V.O. zaslouží stejnou dávku propagace jako již uskutečněný Zámek a klíč. Tentokrát to ale pojmeme odlišně. Nebudu tu básnit o tom, jak je ten komiks čtivý a originální i bez Hellboye. Prostě to tak je. Postupně vám tu představím některé hlavní postavy, co se v úřadu paranormálního výzkumu a obrany vyskytují. Když vám zezelená babička, volejte je. Když vám zmodrá dědeček, volejte je! Nemáte číslo? Třeba ho najdete v novém komiksu. Objednávejte ZDE!







Jméno: Liz
Příjmení: Sherman
Funkce: Agent
Schopnost: Pyrokinéze
Narozena: 15. 4. 1962



Liz neměla zrovna nejšťastnější dětství. Její schopnost ji zajistila (po nešťastných událostech) pobyt v ohni vzdorné cele, kde ji doktoři z Ú.P.V.O. zkoumali a zkoumali. To rozhodně nebyla žádná kratochvíle. Z tohoto kolotoče ji zachránil Hellboy, který přišel z lízátkem (taková nabídka se prostě neodmítá). Stali se z nich nejlepší přátelé a zároveň se Liz začala pomalu adaptovat v novém prostředí úřadu. Tohle všechno vedlo k tomu, aby se Liz později stala plnohodnotnou agentkou Ú.P.V.O. Ani tím ale problémy s jejími schopnostmi nekončí...


Jméno: Abraham
Příjmení: Sapien
Funkce: Agent
Schopnost: "rybí Wolverine" 
Nalezen: listopad 1978




Abe má schopností trochu více. Je obojživelník, vynikající střelec a bojovník, vysoce inteligentní, pravděpodobně nikdy nezestárne a dokáže se vyléčit se zranění, kterým by obyčejný člověk podlehl. Až na tu inteligenci prostě rybí Wolverine. Také neměl jednoduchý život (není se moc čemu divit, když vypadáte jak ryba). Ale je velkou posilou pro tým Ú.P.V.O. I když na své začátky a jejich doktory také nemá nejlepší vzpomínky. "Nepřestanou, dokud jim někdo neřekne dost" - Hellboy.


Jméno: Johann
Příjmení: Kraus
Funkce: Agent
Schopnost: Psychická
Narozen: 1946




Pokud někdo není spokojen s tím, jak vypadá, myslete na to, že byste taky nemuseli vypadat vůbec nijak. Johann měl tu smůlu, že během seance vypukla katastrofa, a on se pak nemohl vrátit do svého těla. Nějakým způsobem se udržel pohromadě, než mu technici z Ú.P.V.O. navrhli oblek, ve kterém se může pohybovat a určitým způsobem existovat. V týmu má své stálé místo, jeho znalosti mají pro různá vyšetřování velký význam. A jeho image je... originální.


Jméno: Roger 

Příjmení: - 
Funkce: Agent
Schopnost: Absorpce, síla, výdrž
Nalezen: 1996




Homunkulus. Vytvořen za pomocí alchymie, bylinek a dalších věcí. "Aktivace" Rogera se neobešla bez nepříjemností, kómatu jednoho z agentů a taky nějaké smrti. Posléze se ale stal agentem Ú.P.V.O. a jeho nadlidská síla a výdrž mu zajistila čestné místo v hlavním vyšetřovacím týmu. Anomálie zkoumá anomálie. Tahle je ale bezesporu sympatická.


Tyto postavy určitě stojí za zmínku. Nejsou to superhrdinové v tom klasickém slova smyslu, protože jejich schopnosti jim život rozhodně neulehčují. Snaží se ale pomáhat tam, kde je třeba a kde pomoci můžou. Všechno zvláštní se řeší pomocí agentů Ú.P.V.O. Třetí díl nemá žádnou návaznost na předchozí dvě povídkové knihy. Proto si můžete s klidným srdcem objednat, i když jste třeba ještě nečetli předchozí knihy. Informace o agentech jsou kombinovaně z mé hlavy a z http://hellboy.wikia.com/.

Žádné komentáře:

Okomentovat