čtvrtek 2. října 2014

Plátno versus kniha: Sin City 2 (a velká soutěž k tomu)

Jedna z nejočekávanějších filmových novinek letošního roku. Druhý díl Sin City se nese v podobném duchu, jak to diváci už znají. Skvěle se drží své komiksové předlohy, pořád je (skoro) celý svět černobílý a není tady o nic míň zatraceně sexy (a ozbrojených) holek. Tentokrát navíc doplněno o motorky.


Pokud jste viděli jedničku, určitě si nenecháte ujít ani pokračování. Mickey Rourke stále pod maskou Marva. Josh Brolin jako nový Dwight. V hlavní roli (jako v dalších kinových hitech tohoto roku) Eva Green. Perfektní záporačka, které to prostě čiší už z pohledu. A to si prý režisér ze začátku vybral Angelinu Jolie. Pche.

Největší překvapení nastává, když se na scéně objeví Joseph Gordon-Levitt. Pro mě v tu chvíli přestal film být "skutečný". Prostě vidět týpka z Inception mi nepřišlo jako ta nejlepší volba. Roli jsme mu moc nevěřila, ale on je stejně ten karetní příběh jen takový vedlejší.


Film je opět místy až pozoruhodně podobný komiksu. Především pak všemožné bazénové scény. Pokud už znáte komiks, některé snímky vám budou povědomé. Vypadají totiž úplně stejně. Jakoby bylo komiksové políčko pouze rozpohybováno animací, než že by to byla skutečně sama herečka.

Přesně to dává celkovou atmosféru i druhému dílu Sin City. Je to zkažené město, kde o maléry není nouze a krev teče proudem. Žádný fanoušek nemůže být zklamán. Už jenom kvůli té spoustě ženských. A o ty tady jde především. Sledujeme totiž hlavně život Nancy a taky pěkně zákeřné mrchy Avy.


A máme pro vás velkou soutěž o různé věci s tématikou Sin City. Prozatím to bude "tajemný balíček", ale někdy v půlce října uvidíte fotku (o co se teda vlastně soutěží) na FB stránce. Rozhodně to ale bude stát za to. Pro výhru stačí vyplnit TENTO FORMULÁŘ a mít trochu štěstí. Pokud na štěstí nevěříte, tak pak už jen nasbírat co nejvíc plusových bodů a tím zvýšit šanci na svou výhru.

Soutěž končí 22. 10. 2014. Zúčastnit se mohou všichni bez rozdílu bydliště.

Žádné komentáře:

Okomentovat