pondělí 7. července 2014

Co nového v knihovně - červen 2014


Tento článek bude věnovaný knihám, které jsme si pořídili v červnu. I když je to tak půl na půl, protože červen je můj narozeninový měsíc, takže jsem nějaké knihy dostal. Konkrétně jde o Druhý díl mangy Gantz. Někdo přišel na to, že o této knize pořád mluvím a nejsem schopný si ji pořídit. Tak jsem ji dostal darem. K tomu potom Noc draka ze série World of Warcraft a jako poslední, trochu z jiného soudku, kniha od Arnolda. Po té jsem taky pokukoval už od té doby, co vyšla.



Další knihy jsou z eshopu od Dobrovského. S velkým nadšením jsme udělali objednávku na Diablo a dva Warhammery. Zásilka přišla hezky zabalená, všechno vypadalo v pořádku. Až do jejího otevření. Trochu mě mrzí, jak se některé obchody ke knihám chovají. A Dobrovský je na to specialista. Už i v jeho prodejnách můžete najít spoustu poničených knih. Ale že vám je ještě klidně pošlou až domů, to jsem nečekal. Je jasné, že se potřebují (v nejlepším případě za plnou cenu) zbavit i takových knih, ale neměli by to dělat. Zvláště ne u někoho, kdo jim o tom napíše na blogu rozhořčený odstavec. Křivá, jakoby zvlhlá obálka, poškozené rohy, odlepující se fólie. Kde to jsme? Když si objednávám knihy, očekávám, že budou v 100% stavu, pokud není předem napsáno jinak. Tohle se mi prostě nelíbí. Knihy vracet nebudeme, ale aspoň si můžete udělat obrázek o tom, co nám Dobrovský poslal.


A když už jsem se vyprskal, můžu napsat, co přesně jsme to objednali. Jedná se o čtvrtou knihu ze série o zabíječích - Zabíječ draků. Gotrek a Felix už mi celkem chybí, takže se na to těším. Na druhé straně stojí Malus, rozhodně ne kladná postava, ale o to je příběh zajímavější - Krvavá bouře. A jako poslední tu mám poslední.. knihu ze série Diablo. Je mi to líto. Nechci, aby tahle série skončila. Chci si o ní číst dál a dál. Honem, piště.. Knaaku! Marksi! Odome!! A ještě malý dodatek, Žambocha jsem zase dával darem já, ať nejsem jediný, kdo v červnu něco dostal. Má to zajímavou obálku a podle všeho to bude i zajímavé čtení.

Tak to by bylo všechno. Červen máme za sebou, snad bude červenec aspoň stejně tak bohatý.

9 komentářů:

  1. Tyjo, být to bazarové knihy, tak to pochopím, ale tohle od toho prodejce rozhodně není v pořádku. Já bych se asi hodně rozčilovala a žádala nápravu. Přeju, ať už se to nestává, tohle určitě dost zamrzí. Mimochodem, pejsek je úžasný! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já psala na FB stránku Dobrovského (ze zkušenosti vím, že tam jsou častěji než na mailu) a i přesto, že si vesele přidávají příspěvky, můj příspěvek naprosto ignorují. Kdyby byla snaha o nápravu, nebudeme to tady ani psát..

      Vymazat
    2. Jo, to já věřím, že jste to řešili. Mně je to jasné, že když nepíšete nic o kompenzaci, že se k tomu asi e-shop nepostavil čelem. Jen mě zaráží, že tohle chování v dnešní době ještě existuje. Naposledy jsem měla zkušenost s několika obchody s elektronikou a naprosto totální fiasko. Nepřijde mi to normální ani z hlediska slušného chování ani zájmu o zákazníka. A dělají to překvapivě větší společnosti (a já si rýpnu, když už se neumí chovat, byl to např. Mironet), u kterých by člověk čekal určitou profesionalitu. A to opakovaně. No nic, snad se z těch knížek bude hezky číst i tak. :-) Hezký den

      Vymazat
  2. Noc draka se mi dost líbí, možná bych si taky mohla pořídit neco spojeného s WoW :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ta série se Zabíječem draků vypadá docela dobře, další knížka do bucket list, achjo :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ty jo, když na to tak koukám, tak některé knihy, které jsem kupovala z eshopu s 50% slevou díky poškozené obálce, na to byly lépe, než tyto za plnou cenu (já teda na nich neshledala vady prakticky žádné, takže jsem byla mile překvapena za tu cenu), tohle je ostuda. Jen ať si to lidi na tom facebooku přečtou, taky stížnosti píšu nejčastěji tam, aby si to mohli přečíst jiní zákazníci.

    Jinak je to moc hezká nadílka :)
    Králík v krabici

    OdpovědětVymazat
  5. No tak teda Dobrovský mě zklamal, jakože fakt hodně!!! Tohle je od nich naprosto neprofesionální!! A jak tam Verunka psala, schválně jsem se na ten příspěvek koukala a to, že zůstal bez odpovědi je vyloženě sprosté a mě samotnou to zvedalo ze židle (na Vašem místě bych jim už asi zavolala a nebo já nevím co :D)
    Na to, aby knihy knihy přišly v pořádku si zvlášť potrpím a můžu říct, že fakt skvělou zkušenost mám s buxem, knihy jsou tam i poměrně levné :-) V poslední době s mamkou nakupujeme v podstatě hlavně přes bux a do Dobrovského už ani nechodíme. Sice tam mají výborné kafe, ale na srazích nám tam dovolí chodit jen když je nás míň než 10 a tak jsme v poslední době bývali jinde :))
    Pejsek je překrásný, úžasný, dokonalý, stejně tak i fotky u tohoto článku (fotí Verunka, že? :))
    Takže super!!
    Jo a poslední věc: pokud mě zrak nešálí, vidím nahoře kolonku videa. DO TOHO! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irčo, jsi strašně moc hodná. :-) Děkuju moc za pochvalu fotek i pejska. Ti Tvoji jsou boží úplně všechny. Dobrovský se mi dnes ozval na mail, že mi co nejdřív odepíše vedoucí eshopu. Tak jsem zvědavá. Ten Bux pak určitě zkusíme.

      Vymazat